Separador
CAT | CAST
Separador
Separador
 
Centre de mitjans
Envia'ns les teves consultes!
Separador
Separador
Separador
Separador
Separador
Separador
Separador
Separador
Separador
Separador
Separador
Separador
Separador
Separador
Separador
Separador
Separador
Separador
Separador
Separador
Separador
Separador
Separador
Separador
 
Notícies


Separador
La Fundació Ictus/Malaltia Vascular reforça el seu compromís amb els pacients d'ictus i anuncia una atenció especial durant 2010 als pacients que han patit aquesta malaltia a edat jove
Separador
La 3ª edició del Dia Mundial de l'Ictus organitzat per la Fundació Ictus/Malaltia Vascular, celebrat el passat 29 d’octubre sota el lema “L’Ictus: què hi puc fer?” a la Sala La Villarroel de Barcelona, va reafirmar el compromís de la Fundació amb els seus lemes d’actuació: prevenir, actuar, investigar i superar, i anuncia la seva intenció de dedicar un esforç especial a la problemàtica d’aquelles persones que pateixen un ictus a edat jove.
Separador
La 3ª edició del Dia Mundial de l’Ictus, que la World Stroke Organization (WSO) va establir en 2006 per a sensibilitzar en la prevenció i tractament d’aquesta malaltia, es celebrava aquest any sota el lema “L’Ictus: què hi puc fer?”. Amb el lema la WSO volia fer reflexionar a la ciutadania sobre les possibilitats d’aportació a la lluita contra l’ictus. La Fundació Ictus/Malaltia Vascular ha volgut, en aquest sentit, reafirmar el compromís amb els seus pacients a través dels lemes d’actuació: prevenir, actuar, investigar i superar.
L'acte, organitzat per la Fundació Ictus amb la col•laboració de les associacions AVES i AVAN i el suport de Ferrer, Grupo Uriach, Esteve i Focus, va estar conduït per l’Albert Om, i va comptar amb l'assistència de prop de 200 persones que des de les grades de la sala van poder gaudir de la participació de Toni Albà, Toni Soler i la parella de Casal Rock, Carmen Albiol i Vicenç Calahorra. El públic va agrair el gest solidari de tots ells amb els seus aplaudiments. Va ser especialment agraïda la generositat de l'actor Toni Albà que va deixar a un costat la seva faceta còmica per compartir l'experiència viscuda per ell i la seva família quan el seu pare va patir un ictus el 1978.
D'altra banda, la Fundació Ictus va lliurar el guardó "Ajut a la Recerca Fundació Ictus 2008" a Joana Rodrigo i Verònica Cruz de l’Hospital Josep Trueta de Girona, de la mà del President Executiu del Grup Uriach, Enrique Uriach, pel treball “Cures d'infermeria en la unitat d'ictus: eficàcia d'un ecògraf vesical portàtil en la pràctica diària.” Igualment, es va anunciar el resultat de l' "Ajut a la Recerca Fundació Ictus 2009" ha recaigut en el projecte "Impacte d’ un programa de rehabilitació domiciliaria de reinserció a la comunitat en pacients amb ictus"
Finalment, el moment més emotiu de la jornada va ser el lliurament del Reconeixement a la Superació de la Malaltia “L'ictus, una experiència viscuda” a Isabel Palomeque i Elena Pons, dues dones que van patir la malaltia molt joves, i que amb la seva força de voluntat i actitud positiva van omplir d'optimisme a l'auditori. La Fundació Ictus/Malaltia Vascular, va anunciar la seva intenció de centrar algunes de les seves activitats durant 2010 a les persones joves que han patit un ictus. En aquests casos, l’ictus agreuja el seu impacte als nivells sociolaboral i emocional, pel trencament vital que suposa en persones que estan construint o acaben de formar el seu projecte de vida.
Separador
 
Separador
Centre de mitjans sobre l'ictus i la malaltia vascular
Separador
Centre de mitjans sobre l'ictus i la malaltia vascular
info@ictus-mitjans.cat

ictus-mitjans.cat
Separador